FAQ

Veel gestelde vragen.

Wat adviseren jullie bij veel reflectie zoals zonlicht?


Bij veel zon- licht adviseren wij dibond, dibond heeft een satijn- matte laag en zorgt voor minder ofwel geen reflexie in uw artwork. Dibond heeft een modern- industriële uitstraling.
Heeft Acrylglas een spiegelend en reflecterend effect?


Jazeker. Acrylglas spiegelt en dat is tegelijkertijd de charme en kracht van het materiaal. Hiermee geeft het bijvoorbeeld extra licht in een donker hoekje. Dit spiegelende effect zorgt ook voor weerspiegeling in het beeld. Dit maakt het materiaal wel minder geschikt voor ruimtes met veel ramen.
Wat zijn de specifieke pluspunten van acrylglas met een dibond achterplaat?


Onze werken worden gedrukt op hoogwaardig fotopapier en achter 3mm. helder acrylaat (plexiglas) geplaatst. Dit geeft een mooie dieptewerking en versterkt de kleuren en details van de kunst. Het werk wordt verstevigd met een aluminium paneel aan de achterzijde. Dit zorgt voor een super stevig eindproduct. Een kunstwerk op plexiglas ademt klasse en luxe uit en zorgt dat je kunstwerk naderhand niet kromtrekt.
Is acrylglas het zelfde als plexiglas?


Jazeker, Plexiglas wordt ook Acryl of Perspex genoemd.
Trekt acrylglas krom?


Nee, het acrylgas wat wij aanbieden verlijmen we op een stevig aluminium dibond paneel. Tevens zorgen de metalen strips achterop ervoor dat het niet krom trekt.
Hoe maak ik acrylglas schoon?


We adviseren het schoon te maken met een droge doek, bij voorkeur een micro vezeldoekje. Het beste is dus om er zo weinig mogelijk met chemische goedjes aan te komen, zodat het niet ten koste gaat van de kwaliteit en slagvastigheid van het acryl.
Kan ik zelf een leuke foto naar jullie mailen en laten maken op acrylglas of dibond?


Ja hoor, mail ons de gewenste foto met de minimale grote van100dpi via www.wetransfer.nl naar info@art-empire.nl.
Wat is de minimale of maximale maat?


De minimale afmeting is 60x90 cm en de maximale afmeting is 250x150 cm. Wil je een afwijkend of groter formaat? Neem even contact met ons op.
Hoe dik is het acrylglas?


De fotoprint is verlijmd op een aluminium (dibond) paneel van 3mm. dik. Het acrylglas zelf heeft een dikte van 3 millimeter. Heb je interesse in acrylglas zonder dibond achterplaat, dan leveren wij 5mm. acrylglas.
Hoe hang ik acrylglas op?


Het acrylglas wordt geleverd met een metalen ophangprofiel op de achterzijde. Dit systeem hang je eenvoudig op twee schroeven. Vanwege het ophangprofiel achterop lijkt het werk te zweven voor je muur.
Wat is de juiste maat?


Een bank neemt vaak een belangrijke plek in het interieur in. En dan is het niet alleen het werk, maar ook de afmeting erg belangrijk. Zorg ervoor dat het werk minimaal 2/3e is van de breedte van bank is. Is je bank 180cm breed, kies dan voor een werk van minimaal 120cm breed (dat is 2/3e van 180cm). Zo zorg je ervoor dat het werk niet te klein oogt, en wegvalt in je interieur, of te groot uitvalt en de ruimte kleiner maakt. Dit kun je toepassen bij een enkel werk, maar ook bij een collage. De 2/3e regel kan ook toegepast worden boven de eettafel. Is je tafel 150 cm breed, kies dan voor een werk van minimaal 100 cm. De 2/3e regel geldt niet als het werk aan de kopse kant van de tafel komt te hangen. In dat geval raden we aan om een staand werk te kiezen. Kies voor een werk wat niet breder is dan de tafel. Wil je de lege muren in de hal aankleden? Ga dan voor meerdere werken en hang deze in één lange rij. We raden aan om meerdere kleine werken in een hal op te hangen. De beste manier is om ze naast elkaar op te hangen. Je kan meerdere werken naast elkaar te hangen en een eigen thema kiezen. Eén werk in panaroma vorm werkt ook heel goed. Ga voor werken van minimaal 120 cm breed voor in je slaapkamer. Of kies voor een creatieve collage of wandvullend behang om bij weg te dromen. Wil je iets ophangen aan een lege muur zonder ankerpunt? Kies van voor een werk van minimaal 80 cm in de hoogte. Kies in je slaapkamer voor rust of voor contrast. Qua maat raden we aan om voor een werk van minimaal 120 cm breed voor boven je tweepersoonsbed. Net als boven de bank, kan je boven het bed ook perfect een collage van kleinere werken ophangen. Kom je er helemaal niet uit dan is de gouden tip "test het met papier"! Wil je het echt 100% zeker weten welke maat goed bij jou en je kamer past, ga aan de slag met a4 papier (of een vuilniszak) en plakband. Plak de papiertjes aan elkaar met plakband in de maat waarvan je denkt dat deze goed past, en hang het aan de muur.
Hoe wordt mij kunstwerk verzonden en moet ik thuis wachten?


Onze acrylglas kunstwerken worden zeer stevig en netjes verpakt. Een transporteur komt het pakket bij ons ophalen en brengt het direct naar het doorgegeven afleveradres. Dat kan zijn bij jouw thuis of op kantoor o.i.d. Ook als cadeau leveren wij het op het gewenste adres op de juiste datum en tijd. We werken met koeriersdiensten die niets anders doen dan onze luxe artikelen en kwetsbare pakketten wereldwijd keurig afleveren. Onze transporteur nemen contact op zodat je niet onnodig thuis hoeft te wachten. Ben je om wat voor een rede alsnog niet thuis? Dan laat de bezorger een mail achter en kan er een afspraak gemaakt worden om een nieuwe levering te plannen. Is je pakket toch beschadigd tijdens transport, neem dan contact met ons op en wij lossen dit dan snel en correct op.
Wat is de levertijd?


In het algemeen ontvangt u het pakket tussen de 4 en 8 werkdagen. Heb je een spoedje? Neem dan contact met ons op!
Wat is dibond?


Di-Bond is net als een sandwich en gemaakt van 3 dunne lagen waarvan de 2 buitenlagen van aluminium en de middelste laag van polytheen ( =plastic/ kunststof ) daardoor heeft het isolerende en akoestische eigenschappen, is stevig, licht en duurzaam. Een echte eyecatcher met een matte finish. Geeft je interieur een moderne, strakke en stijlvolle look. Foto’s zijn kleurecht en komen tot leven. Prachtige kwaliteit, duurzaam en stevig. Geschikt voor zowel binnen als buiten gebruik.
Hoe sterk is plexiglas?


Kunst op plexiglas ziet er niet alleen indrukwekkend uit, het is ook nog eens heel sterk, en duurzaam. Plexiglas is zelfs zo’n 30 keer sterker dan gewoon glas. Veel minder kwetsbaar dan regulier glas. Hoewel plexiglas veel sterker is, is het tegelijkertijd ook veel lichter dan gewoon glas, en een stuk veiliger. Doordat de kunststof flexibeler is zal het minder snel breken, en splinteren zal al helemaal nooit gebeuren. Ook verkleurt of verweert goede kwaliteit plexiglas niet. Glas daarin tegen breekt sneller en valt in duizenden stukjes. Alleen al voor de veiligheid raden wij plexiglas ver boven gewoon glas aan.
Wat is het verschil tussen plexiglas- 3mm. met dibond achterplaat en 5mm. zonder dibond achterplaat?


Voor het resultaat zie je bijna geen verschil. De kwaliteit daarintegen zeker wel, de kleuren blijven door gebruik te maken van deze conbinatie dibondachterplaat met plexiglas veel langer mooi en is daardoor intenser door de alluminium achtergrond. Dat spreekt natuurlijk voor zich. Door de dibond achterplaat is uw kunstwerk vele malen steviger en trekt uw kunstwerk in de jaren niet krom, daardoor blijft het een stijlvolle eyecatcher in uw interieur. Goede optische eigenschappen Licht van gewicht Weer- en UV bestendig Goede slag- en breukvastheid. Aan de achterzijde van het fotopaneel, dat alles bij elkaar genomen zo’n 6 millimeter dik is, wordt een aluminium- ophangsysteem bevestigd. Het licht zwevende effect dat daardoor ontstaat is één van de redenen waardoor het verlijmen van kunst op plexiglas een methode is die veel wordt toegepast in musea en galerieën.
Welke betaalmogelijkheden worden gehanteerd?


Alle betaalmogelijkheden worden geaccepteerd vanaf elke bank.
Hoe neem ik contact op bij vragen of opmerkingen?

Wat zijn de verzendkosten?


De verzendkosten zijn gratis voor Nederland en Belgie.
Hoe kan ik een order wijzigen?


Als u van gedachten verandert over uw aankoop doordat u alsnog een ander formaat of kunstwerk wil dan horen wij dit zo snel mogelijk binnen een uur. Voordat de bestelling al in werking is. Dit kan telefonisch doorgegeven worden, de terug betaling wordt dan direct in gang gezet en ontvangt u binnen drie dagen op uw bankreking. U kunt naar wens een nieuwe order plaatsen op onze website. Retourneren van uw bestelling is mogelijk gedurende 14 dagen na ontvangst van uw bestelling. Hiervoor dient u eerst met de klantenservice contact op te nemen. Na het retourneren in originele verpakking, zullen wij de kwaliteit controleren en, mits onaangetast, het gehele aankoopbedrag (exclusief de kosten van terugzending en administratiekosten) binnen 30 dagen terugstorten. Het risico van beschadiging en/of vermissing van producten berust tot het moment van bezorging aan de consument bij Art-Empire, tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen.
Hoe dik is Dibond?


Dibond is in totaal 3mm dik en is een zeer stevig en duurzaam materiaal.
Welke ophangsysteem wordt er gebruikt?


Alle kunstwerken worden standaard voorzien van een aluminium ophangsysteem waardoor uw kunstwerk 2cm. van de muur komt. Dit creëert een zwevend effect en een luxueuze presentatie. We hebben een keuze uit ophangprofiel of afstandhouders.
Kan ik een spoedlevering aanvragen?


Jazeker, Een spoedlevering is mogelijk na 2 á 3 dagen, voor onze kunststukken drukken wij alleen op bestelling en levering zal vanaf 2 á 3 dagen mogelijk zijn. Dit alles hangt onder andere af van de lokatie. Voor spoedlevering van meubelen en assecoires zien wij graag een e-mail of per telefoon de gegevens tegemoet, zodat wij vervolgens de juiste aflever datum kunnen doorgeven.
Geef ons de juiste informatie door en wij zorgen ervoor dat de spoedlevering van onze kunst na drie dagen op tijd en naar wens keurig afgeleverd wordt. Voor een spoedlevering zijn wel kosten aanverbonden, neem hiervoor contact met ons op via de e-mail of telefonisch.
Kan ik een bestelling als cadeau laten leveren?


Jazeker, Dat gebeurt regelmatig bij ons, wat wij ook ontzettend leuk vinden als we dat doorkrijgen. Wij leveren een bestelling ook als cadeau wat regelmatig bij ons gebeurt en wij ook ontzettend leuk vinden om te horewn. Geef dit door tijdens de invoer van de gegevens of neem contact met ons op via mail of telefonisch.
Kan ik een kunstwerk op aanvraag laten maken?


Jazeker, Wij hebben een uitgebreid portfoilio van artiesten en fotografen wereldwijd. Stuur ons via de email je wensen, zoals welke kleuren, maat of stuur ons een voorbeeld. Geef ons het budget door waar rekening mee gehouden moet worden en wij gaan ermee aan de slag, vervolgens mailen wij je kostenloos enkele voorbeelden die we van onze kunstenaars binnen krijgen en maken het kunstwerk naar wens.
Wat zijn jullie beoordelingen?


Art-Empire-Royal-Living heeft het hoogste klantentevredenheid score van 5,0 - 98% Positief (17790 reviews) Beoordelingen gebaseerd op gegevens die door Google en/of zijn partners zijn verzameld. Art-Empire-Royal-Living is dankbaar voor het vertrouwen en waardering en heet u welkom in onze online winkel.
Hebben jullie een retour garantie?


Jazeker, wij hanteren een 14 dagen retour- garantie.
Wat zijn de maten en het gewicht van een 3mm plexiglas met dibond en alluminium ophangsysteem?


Maten 60 x 90/ 70 x 70 - 3 kg 80 x 120/ 100 x 100 - 6 kg 100 x 150/ 120 x 120 - 9 kg 120 x 180/ 150 x 150 - 13 kg 150 x 200/ 180 x 180 - 18 kg
Geldt herroepingrecht voor maatwerk producten.


Nee, Het herroepingsrecht geldt niet voor maatwerk producten. In de wet zijn specifiek een aantal producten opgenomen welke je mag uitzonderen, deze producten zijn: Producten die volgens de specificaties van de klant gemaakt zijn
In deze categorie vallen producten welke echt speciaal volgens de specificaties van de klant vervaardigd zijn. Hiervoor gelden wel strenge eisen. Een product met bijvoorbeeld 6 vaste keuzes welke pas samengevoegd worden na bestelling valt hier in de regel NIET onder. Een standaard bankstel met keuze voor bekleding mag wettelijk gezien niet uitgezonderd worden. Ook een computer die wordt samengesteld op maat aan de hand van standaard onderdelen valt hier NIET onder. Een ketting waarin de naam van de koper is gegraveerd daarentegen weer wel zo ook een kast welke speciaal voor de consument is ontworpen en gemaakt. De manier van presenteren is hierbij belangrijk. Laat je bij een product verschillende opties zien, dan wordt dit in de regel gezien als standaard. Kun je echt zelf handmatig op de centimeter maten en personalisatie-opties opgeven, dan is er al snel sprake van maatwerk.
Hoe werkt een Kortingcode?


Een kortingscode is eenmalig geldig en niet geldig in combinatie met andere acties zoals dagdeals of andere kortingscodes. Bij het retourneren van een product waar een kortingscode is gebruikt, komt de korting te vervallen. Je kunt met een kortingscode alleen een korting krijgen op de geoemde producten.