top of page

 

WAT IS PLEXIGLAS?
 

Helder hoogglans Plexiglas.

Uw fotokunst van helder Acrylaat/ Plexiglas heeft verfijnde details van hoogwaardige kwaliteit. Deze transparant gekleurde platen zijn niet alleen dertig keer zo sterk als glas, maar ook de helft lichter. Acrylglas geeft een mooie finish waardoor de fotokunst een luxe uitstraling krijgt. Het heeft mooie & intense kleuren, Door de dieptewerking komen de fotokunst goed tot zijn recht. Wij staan garant achter onze fotokunst, uw fotokunst is een ware eye-cather in jouw interieur.

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, is plexiglas officieel geen glassoort, maar kunststof. Het is echter zo helder en transparant, dat het vaak voor dezelfde functies wordt gebruikt als glasplaten. 

Het verschil met echt glas is vrijwel niet te zien. Andere namen voor plexiglas zijn perspex en Acrylglas, en de officiële naam van het materiaal is Acrylaat. Plexiglas heeft een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van gewoon glas:

 

PLEXIGLAS IS EEN VEELZIJDIG MATERIAAL MET VEEL VOORDELEN​

 • Kristalhelder acrylglas 

 • UV-werend 

 • Vlak en buigt niet

 • Nauwkeurige contouren en heldere contrasten

 • Eenvoudig schoon te maken met een zachte microvezel doek of spons.

 • Scherpe UV print met intense kleuren

 • Stevig en licht

 • Glanzend oppervlak

 • Luxueuze presentatie

 • Sterker dan glas en veiliger

 • Minder gewicht    

 • Duurzaamheid gegarandeerd.
   


STERKER DAN DUBBEL GLAS
Plexiglas is dus geen echt glas, maar een kunststof. Hierdoor is het vele malen sterker dan glas. De bekendste eigenschap van plexiglas is dat het flexibeler en stootvaster is dan glas en minder snel zal breken. Een nog iets sterkere variant is polycarbonaat. Een polycarbonaat plaat is ruim 250 maal sterker dan glas, en daarmee vrijwel onbreekbaar.
 

MINDER GEWICHT
Bovendien is plexiglas ongeveer half zo zwaar als gemiddelde glassoorten. Een plaat met een dikte van 5 mm weegt per vierkante meter slechts 6 kilo. Daarmee is Plexiglas uitermate geschikt voor toepassingen waar een grote gewichts- besparing gewenst is ten opzichte van glas. 


PLEXIGLAS IS DUURZAAM

Daarnaast is Plexiglas doorgaans licht- en UV-bestendig. Uitermate geschikt om als wanddecoratie te gebruiken!

Plexiglas is duurzaam, verkleurt en verweert niet, en blijft er vele jaren lang uitzien als nieuw.
 

ZIJN ER OOK NADELEN?
Plexiglas is weliswaar steviger dan glas, maar aan de oppervlakte zachter, en daardoor gevoeliger voor krassen. Bovendien wordt Plexiglas meestal ook niet gebruikt op plaatsen waar veiligheid voorop staat, omdat het kunststof minder bestand is tegen hitte


INFORMATIE LINK 
Plexiglas: https://www.youtube.com/watch?v=mhsbiCqdiFY

 
COMBINEER DIBOND MET ACRYL
En er is nog meer mogelijk, combineer het Dibond met een toplaag van Acryl van 3mm. voor een nog luxere uitstraling.
Een Dibond achterplaat zorgt voor stevigheid van de foto en het Acryl bovenop de foto creëert diepte, glans en een intensiteit aan kleuren zodat de foto een echte eye-catcher in uw interieur is.
Een top product dat uitblinkt dankzij de hoogwaardige afwerking en stijlvolle uitstraling.
                                                                        

INFORMATIE- 3MM. DIBOND

Dibond is net als een sandwich, gemaakt is van 3 dunne lagen. Waarvan 2 buitenlagen van aluminium- en de middelste laag van polyetheen (=plastic/kunststof ). Daardoor heeft het isolerende en akoestische eigenschappen. Eén van de grote voordelen van Dibond is dat het ook weer, wind en temperatuur bestendig is. Door het gebruik van aluminium is dit plaatmateriaal zeer licht van gewicht, maar wel erg stevig, vlak en duurzaam.

FOTO OP PLEXIGLAS- ANTIREFLEX

Plexiglas foto met een matte afwerking.

Bij het drukken van een foto op plexiglas, kun je zelf kiezen of je de foto op glanzend plexiglas wil laten drukken of toch liever 30% extra op de verkoopprijs investeert in een foto op mat plexiglas. Kies je voor een foto op mat of antireflex plexiglas, dan weet je zeker dat jouw schilderij niet ‘weerkaatst’. Dit betekent dat je alleen de foto ziet als je naar het schilderij aan de wand kijkt en niet afgeleid wordt door weerkaatsing of te veel glans. Vind je het juist mooi als een foto glanst, dan kies je gewoon voor je foto op plexiglas met glans te laten laten. 

bottom of page