top of page

CANVAS & LINNEN

Canvas is een van de meest populaire materialen. Een canvas schilderij heeft een mooie en tijdloze uitstraling en is stevig, licht en makkelijk om op te hangen. Het canvas bestaat uit een afdruk op een spierwit polykatoen- canvas doek van de hoogste kwaliteit dat gespannen is om een stevig houten frame van spielatten.

Om de stevigheid voor 10 jaar te garanderen wordt het doek over elkaar heen gevouwen. Dit zorgt voor een kleine verdikking in de hoeken en heeft daardoor een zeer lange levensduur.


Onze kunstwerken worden professioneel verpakt en door onze transporteurs tussen de 3 tot 8 werkdagen kant en klaar afgeleverd.

Onze Canvas

  • verkleurt niet dankzij UV-bestendige inktpigmenten en wij vernissen 2x om zo de kleurechtheid en garantie van 100 jaar te geven.

  • is beschermd tegen verkleuren door de zon, water en (lichte) krassen.

  • wordt gespannen op duurzaam, goedgekeurd hout. 

  • heeft een maximale formaat van 250 bij 140 cm en een frame van 2cm. dik. 

  • is een print op doek met geluidsabsorberende panelen en daardoor akoestiek, perfect om het geluid in je interieur, restaurant of kantoor te verbeteren.

  • heeft houten panelen die zijn geplaatst achter het doek in het frame, waardoor geluid niet weerkaatst maar wordt opgenomen.

  • is rag- scherp en heeft kleurvaste prints doordat onze printers in 12 kleuren printen. Dit geeft een kleurecht en het beste resultaat.

Let op: Een Canvas- doek is niet geschikt voor buiten of vochtige ruimtes.

Geschiedenis Canvas

Een schilderdoek wordt van oudsher gemaakt van linnen of van canvas.

Het originele linnen doek wordt vervaardigd uit vlas en het originele canvas doek 'wat grover is dan linnen' wordt vervaardigd uit hennep.

 

De moderne print materialen 'canvas' wordt vervaardigd uit katoen en polyester en voorzien van een coating om op te kunnen printen, zodat de inkt lang houdbaar blijft. Linnen is eigenlijk "canvas" maar bestaat uit 80% katoen en 20% polyester.

CANVAS OPHANGSYSTEEM 

image006.jpg
bottom of page